logo lasagne

Houbové lasagne

21.7.2012  Připravte si výborné houbové lasagne. Máte je připravené do hoďky a půl a navíc si na nich opravdu moc dobře pochutnáte.

Počet porcí:  4 Celkový čas:  1 hodina 20 minut

lasagne recept foto

Ingredience:
  • 10-12 kusů lasagní
  • 750 ml mléka
  • 300 žampionů
  • 80 g másla
  • 100 g šunky
  • nasekaná petrželka
  • sůl, pepř, mletý kmín, koření podle libosti
  • 120 g tvrdého sýra
  • 50 g hladké mouky

Postup:
  1. V připraveném kastrolu rozpustíme polovinu másla a postupně přidáme petrželku, nakrájené oloupané žampiony, pepř, kmín a sůl. Následně směs dusíme.
  2. Druhou polovinu másla smícháme s hladkou moukou a připravíme si jíšku.
  3. K jíšce nalijeme mléko a uvaříme řídkou omáčku, do které přidáme připravené dušené žampiony.
  4. Připravíme si pekáč, kde navrstvíme lasagne, houbovou omáčku, strouhaný sýr a nakrájenou šunku. Jako poslední vrstvu zvolíme omáčku a sýr.
  5. Lasagne pečeme při 180 stupních asi 20 minut a pak ještě chvíli dopékáme.

Místo žampionů můžeme použít také houby a to čerstvé nebo sušené. Sušené předem namočte a postupujte obvyklým způsobem.