logo lasagne

Lasagne s kuřecím masem a špenátem

2.8.2013  Připravte si oblíbené lasagne tentokrát s kuřecím masem a špenátem, které chutnají opravdu výborně. Tento jednoduchý recept připravíte opravdu za chvilku. Výborná chuť špenátu a kuřecího masa skvěle zpestří váš oběd. Tak tyto lasagne určitě vyzkoušejte a pochutnejte si na nich.

Počet porcí:  6 Celkový čas:  1 hodina 10 minut

fotka lasagne recept

Ingredience:
  • 1 cibule
  • 500 g kuřecích prsou
  • 4 rajčata
  • 2 stroužky česneku
  • 500 g nasekaného mraženého špenátu
  • 4 vejce
  • 300 ml smetany na vaření
  • 200 ml mléka
  • mozzarella
  • sůl, pepř, koření podle libosti
  • olej, máslo
  • parmazán

Postup:
  1. Nejprve nakrájíme cibuli, rajčata, česnek a kuřecí maso. V případě čerstvého špenátu jej omyjeme a nasekáme.
  2. Na rozpáleném oleji osmažíme nakrájenou cibuli. Poté přidáme nakrájené kuřecí maso na drobné kousky. Maso osolíme a opepříme. (Kuřecí maso nemusíte smažit, ale klidně jej dejte grilovat a poté nakrájejte a přidejte k dušeným rajčatům s cibulí.)
  3. Po chvíli přidáme nakrájená rajčata, promícháme a chvíli dusíme.
  4. V druhém hrnci rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájený česnek a po chvilce přisypeme i špenát. Může být mražený nebo nakrájený čerstvý špenát. Chvíli dusíme. Přidáme podle chuti pepř a sůl.
  5. Připravíme bešamel: vajíčka rozšleháme se smetanou a mlékem, přisypeme trošku koření.
  6. Zapékací mísu vymažeme máslem. Vhodné je použít spíše střední velikost.
  7. Do mísy dáme vrstvu lasagní, pak naneseme kuřecí maso a špenát. Opět pokračujeme vrstvou lasagní a stejnými vrstvami jako minule. Končíme lasagněmi.
  8. Lasagne opatrně zalijeme bešamelem. Na horní vrstvu lasagní dáme nakrájený sýr. Místo mozzarelly můžeme použít i jakýkoliv jiný sýr.
  9. Pekáč vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme asi 30 minut. Můžeme je překrýt na chvíli alobalem. Podle potřeby chvíli dopékáme.

Tyto lasagne chutnají velmi dobře teplé i studené. Můžeme je podávat se zeleninovým salátem.