logo lasagne

Lasagne s lilkem

24.7.2012  Připravte si výborné lasagne s lilkem. Recept je velmi chutný a za chvíli jej budete mít upečený.

Počet porcí:  4 Celkový čas:  1 hodina 10 minut

lasagne recept foto

Ingredience:
  • 1 balíček lasagní
  • 400 g vepřové kýty
  • 1 cibule
  • 250 g strouhaného sýru
  • lilek
  • palička česneku
  • olej
  • sůl, pepř, koření podle libosti
  • 500 ml mléka
  • muškátový oříšek
  • 40 g másla
  • 30 g hladké mouky

Postup:
  1. Maso naložíme den před přípravou pokrmu do oleje s česnekem (nakrájeným). Maso dobře opepříme a uložíme do lednice. Po vyndání z lednice maso osolíme.
  2. Na pánvi osmažíme cibuli a přidáme naložené maso. Chvilku maso opečeme, přilijeme vodu a následně přikryjeme pánev. Dusíme asi půl hodinu.
  3. K masu pak přidáme nakrájený lilek a podusíme.
  4. Bešamel si připravíme v hrnci, kde na másle osmahneme mouku, zalijeme mlékem, přidáme strouhaný muškát a povaříme.
  5. Pak si připravíme pekáček, ve kterém budeme péct lasagne. Na pekáč navrstvíme bešamel, lasagne, směs masa s lilkem, bešamel, sýr (nastrouhaný). Následně postup opakujeme, dokud nespotřebujeme připravené suroviny. Nakonec posypeme sýrem.
  6. Pekáč zakryjeme, položíme do trouby. Pečeme 20 minut na 180 stupňů. Následně lasagne odkryjeme a dopečeme asi 10 minut.