logo lasagne

Lososové lasagne

22.7.2012  Co říkáte na výborné lososové lasagne? Vyzkoušejte je. Příprava lososových lasagní je jednoduchá.

Počet porcí:  4 Celkový čas:  1 hodina 30 minut

lasagne recept foto

Ingredience:
  • lasagne
  • 200 g čerstvých filetů z lososa
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 250 ml smetany
  • mořská sůl, pepř, petrželky
  • sýr

Postup:
  1. Lososa omyjeme a popřípadě odstraníme kůži. Nakrájíme ho na malé kousky. Cibuli také nakrájíme a česnek nakrájíme na plátky.
  2. Na rozpáleném oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli.
  3. Přidáme nakrájeného lososa, které rychle osmažíme. Pak přihodíme i česnek.
  4. Po chvíli přidáme ke směsi mouku a smetanu. Podle potřeby přidáme trošku vody a chvilku vaříme.
  5. Máslem vymažeme pekáček a položíme na něj několik plátků lasagní, přidáme omáčku a opět lasagne. Opakujeme, dokud máme potřebné suroviny. Končíme omáčkou. Nakonec posypeme polovinou nastrouhané sýra.
  6. Předehřejeme troubu na 180°C, pekáč přikryjme alobalem a vložíme na půl hodiny do trouby.
  7. Po 20 minutách posypeme zbylým sýrem a dopékáme asi 10 minut.