logo lasagne

Špenátové lasagne

22.7.2012  Připravte si výborné špenátové lasagne, které máte za chvilku hotové. Tento pokrm je výborný a pochází z Itálie.

Počet porcí:  4 Celkový čas:  40 minut

lasagne recept foto

Ingredience:
  • 12 - 14 plátků lasagní
  • 1 balení listového špenátu (mraženého)
  • 100 ml vody
  • sůl
  • 4 stroužky česneku
  • 30 ml olivového oleje
  • 1 litr mléka
  • sůl
  • 80 g másla
  • 125 g hladké mouky
  • muškátový oříšek
  • nastrouhaný tvrdý sýr

Postup:
  1. Špenát necháme pomalu rozmrznout na oleji v hrnci. Do rozmrzlého špenátu přidáme prolisovaný česnek, sůl a trochu vody. Následně tuto směs chvilku povaříme.
  2. V druhém hrnci si rozpustíme máslo, do kterého přidáme mouku. Takto uděláme jíšku. Do jíšky přidáme sůl, pepř a mléko. Směs celou dobu mícháme a vaříme na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne.
  3. Pak si připravíme pekáč, ve kterém budeme lasagne péct. Pořádně ho vymažeme a začínáme ukládat lasagne. Na dno dáme 4 plátky a na ně umístíme pomocí naběračky přibližně třetinu špenátu a omáčky – tento postup opakujeme třikrát. Po uložení lasagní posypeme strouhaným sýrem.
  4. Pečeme 25 - 30 minut při 180°C.